W ramach cyklu kulinarnego w dniu 5 października przygotowaliśmy zajęcia pod hasłem:”Dzień roślin strączkowych”. Wszystkim naszym działaniom przyświecał jeden cel: zachęcanie naszych wychowanków do poznania oraz spożywania fasoli, grochu, bobu itp. W każdej grupie odbyły się ciekawe zajęcia, w trakcie których wychowankowie mieli okazję w sposób wielozmysłowy poznać rośliny strączkowe.
Inne wpisy:
Dzień Bałwana
W dniu 20 stycznia wychowankowie obchodzili „Dzień bałwana”, jednego z najbardziej rozpoznawalnych symboli zimy. Dzieci […]
Przekaż 1,5% podatku na Stowarzyszenie Rodziców Dzieci Niepełnosprawnych w Grodzisku Dolnym Każdego roku możesz przekazać […]
Dzień spaghetti
Dzień spaghetti to doskonała okazja do połączenia nauki, zabawy i zdrowego jedzenia. Wychowankowie poznali historię […]