W ramach cyklu kulinarnego w dniu 5 października przygotowaliśmy zajęcia pod hasłem:”Dzień roślin strączkowych”. Wszystkim naszym działaniom przyświecał jeden cel: zachęcanie naszych wychowanków do poznania oraz spożywania fasoli, grochu, bobu itp. W każdej grupie odbyły się ciekawe zajęcia, w trakcie których wychowankowie mieli okazję w sposób wielozmysłowy poznać rośliny strączkowe.
Inne wpisy:
Dzień dobrych uczynków
Dzień dobrych uczynków to doskonała okazja, aby wprowadzić wychowanków do świata pozytywnych wartości, takich jak […]
Dzień Strażaka
Z okazji ,, Dnia Strażaka” naszych wychowanków oraz uczniów szkoły podstawowej odwiedzili strażacy z jednostki […]
Sensoplastyka®
Dzisiaj wychowankowie po raz kolejny mieli okazję obcować z kolorowym ryżem i makaronem, mąką, popcornem, kisielem i […]